eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hét éve először tárgyalt Indiában pakisztáni államfő

Rövid négyszemközti találkozó volt vasárnap Újdelhiben Manmohan Szingh indiai kormányfő és Aszif Ali Zardari pakisztáni elnök részvételével; utoljára 2005-ben járt pakisztáni államfő Indiában.

"Közös célunk, hogy normalizáljuk az India és Pakisztán közötti viszonyt" - jelentette ki az indiai kormányfő a tervezettnél rövidebb, alig több mint félórás megbeszélés után.

Aszif ali Zardari magánlátogatásra utazott Indiába, egy muszlim szentélyt keresett föl az észak-indiai Radzsasztán államban. Útban a szentélyhez iktatták be az újdelhi megállót.

Az indiai külügyminisztérium közlése szerint a tárgyaláson szót ejtettek a terrorizmusról és a vitatott hovatartozású Kasmír ügyéről. A két, egymással szomszédos atomhatalom viszonyát súlyosan megterhelte a 2008 végén az indiai Mumbaiban elkövetett súlyos merényletsorozat, amelyben több mint 160 ember halt meg. India szerint az akciót a Laskar-i-Taiba pakisztáni terroristacsoport hajtotta végre. Újdelhi régóta követeli Iszlámábádtól, hogy a pakisztáni hatóságok vonják felelősségre Háfiz Szaídot, a terroristacsoport alapítóját, akinek a fejére az amerikai kormány nemrég tízmillió dollár vérdíjat tűzött ki. Az indiai kormány közölte, elég bizonyítékot bocsátottak Pakisztán rendelkezésére ahhoz, hogy felelősségre vonják a terrorcselekmény elkövetőit.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×