eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A felgyújtott tarló miatt égett ki a krasznahorkai vár

A felgyújtott tarló okozhatta a szombati tüzet a krasznahorkai várban - állítja Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter. A kiállított tárgyak a tűzben csak kis mértékben károsodtak.

Lipsic a TASR szlovák hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a rendőrségnek már gyanúsítottjai is vannak. A belügyminiszter Kraasznahorkaváralján tartott sajtótájékoztatóján kiemelte a tűzoltók jól végzett munkáját, és hangsúlyozta, a helyiek nyújtotta segítség nélkül jóval nagyobb kár keletkezett volna.

A tűzesetet kettő óra körül jelentették a helyi lakosok, az oltási munkálatok késő délutánig tartottak. Az oltóegységek munkáját rengeteg önkéntes segítette. A tűzben leégett a vár tetőszerkezete, amely fából készült, a kiállított tárgyakat azonban sikerült megmenteni.

Daniel Krajcer kulturális miniszter hozzátette, a kulturális minisztérium már vasárnap kész bizonyos pénzügyi eszközöket felszabadítani a vár felújítására. Hangsúlyozta, hogy a várban kiállított tárgyak mind biztosítva voltak, és várhatóan a nyárig részlegesen helyreállítják az épületet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×