eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az ENSZ-szervezet 75 millió dollárt kér a palesztinoknak

Hetvenöt millió dollár folyósítására kérte az adományozó országokat az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynöksége (UNWRA); a pénzből iskolák, kórházak fenntartását fizetnék, valamint kis összegű járandóságot folyósítanának a nagy szegénységben élő menekülteknek az év hátralévő részében.

A felhívást Filippo Grandi, az UNWRA főbiztosa tette közzé a világszervezet New York-i székházában. Grandi elmondta, hogy az ENSZ-szervezet főleg az olyan feltörekvő gazdaságú országokra számít, mint Brazília, India, Kína, Oroszország és Dél-Afrika.

Reményét fejezte ki, hogy az említett országok anyagi segítséget nyújtanak majd az ötmillió palesztin menekültnek gondját viselő UNWRA fő tevékenységéhez, a jelenlegi adományozó országok - az Egyesült Államok, Kanada, Szaúd-Arábia, Japán, Ausztrália és számos nyugat-európai ország - mellett.

Az UNWRA évente mintegy 600 millió dollárból gazdálkodik, a költségvetésében azonban 75 millió dolláros lyuk tátong, amelyet a most kért adományokkal szeretnének betömni.

Az ENSZ-szervezet a Gázai övezetben, Kelet-Jeruzsálemben, Jordániában, Libanonban és Szíriában élő palesztin menekülteket segíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×