eur:
388.48
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Összeomlott két irodaépület Rio de Janeiróban

Összeomlott két nagy irodaépület Rio de Janeiro belvárosában szerda este, s ennek következtében négy ember megsebesült. Azt nem tudni, hogy hány ember rekedt a romok alatt.

A GloboNews televízió a polgári védelemre hivatkozva azt közölte, hogy legalább tizenegy ember meghalt vagy megsebesült. Ezt az információt hivatalosan nem erősítette meg egyetlen hatóság sem.

Helyi idő szerint szerda este háromnegyed kilenckor dőlt romba egy húszemeletes irodaház. A mellette álló két épület súlyosan megrongálódott, s az egyik, egy tízemeletes irodaház később össze is dőlt. A környéket mindenhol törmelék borítja és hatalmas por- és füstfelhő borította be az belvárosi negyedet.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy erős robbanást hallottak mielőtt az első épület összeomlott. Eduardo Paes, a város polgármestere viszont azt mondta, hogy szerkezeti problémák miatt dőlt össze a ház. "Nem ismerjük az okot, de elképzelhető, hogy nem robbanás történt. Valószínűleg az épületek szerkezetével volt probléma" - mondta Paes.

Néhány hónappal ezelőtt gázszivárgás miatt robbanás történt egy belvárosi étteremben, s emiatt három ember meghalt.

Az összeomlott épületek Rio forgalmas óvárosában, a Treze de Maio utcában álltak, a Cinelandia téren található városi színház közelében. Nem messze innen található a Petrobras olajipari vállalat és a fejlesztési bank székháza is. Napközben nagyon nagy a forgalom a környéken, de az esti órákban kiürülnek az utcák. A rendőrség leállította a közlekedést a térségben, és a közeli metróállomásokat is lezárták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×