eur:
390.6
usd:
364.29
bux:
68367.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Barroso: Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország megsérti az uniós jogot

Az Európai Unió végrehajtó szerve élni fog a hatalmával annak biztosítása érdekében, hogy a magyar törvények megfeleljenek az uniós törvényeknek - jelentette ki csütörtökön Koppenhágában José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Barroso szerint fennáll a veszélye annak, hogy Magyarország megsérti az uniós jogot. "Felhasználjuk minden tekintélyünket annak biztosítására, hogy Magyarország igazodjon az EU elveihez és értékeihez" - tette hozzá.

A bizottság a hagyományoknak megfelelően szerdán, a dán uniós elnökség kezdetén összeült Koppenhágában a dán kormánnyal, hogy áttekintse a skandináv ország terveit a hat hónapos elnökségre. A konferencia csütörtökön sajtótájékoztatóval ért véget, és ezen beszélt Barroso.

A konferencia első napján Helle Thorning-Schmidt dán miniszterelnök közölte: Dánia bízik abban, hogy az Európai Bizottság a megfelelő döntést hozza meg az egyes magyar törvények ügyében esetleg indítandó eljárásról. "Bízunk benne, hogy a bizottság korrekt lesz. A megszokott, helyes eljárást követjük, és a bizottság nagyon komolyan foglalkozik ezzel az üggyel" - mondta.

A biztosok testülete a január 17-i ülésén foglalkozik a kérdéskörrel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×