eur:
385.64
usd:
354.38
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Juhász: Van elég bizonyíték Mladic ellen

Hágai megnyilvánulásai alapján nem sokat változhatott az elmúlt másfél évtizedben Ratko Mladic személyisége - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Juhász József történész, egyetemi tanár.

Vannak annyira dokumentálva Ratko Mladic háborús bűnei, hogy a boszniai szerbek egykori katonai parancsnoka elleni vádak bebizonyíthatók és egy korrekt per lefolytatható - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Juhász József történész.

Az egyetemi tanár szerint van elegendő tanúvallomás és tárgyi bizonyíték, például Mladic naplója, ami alátámasztja a róla kialakult képet és a vádakat.

Legutóbbi megnyilvánulásai alapján nem sokat alakult a többi között népirtással vádolt Mladic személyisége - vélekedett a történész. Kifejtette: egy saját hitében, igazában, hadvezéri képességeiben meggyőződött, arrogáns ember képét mutatta, és karaktere ehhez képest nem változott.

Juhász József beszélt arról is, hogy általános bosszúvágy már nincsen a délszláv háború sújtotta országokban. Hozzátette: a gyászolóknak fontos, hogy a bűnösöket felelősségre vonják Hágában, és az amiatt is lényeges, hogy ne lehessen politikailag visszaélni az érzelmekkel.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×