eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A líbiai hadsereg elvonul Miszrátától

A líbiai hadsereg elvonul az ostroma alatt álló Miszrátától, és a felkelők kezén lévő város sorsát a környékbeli törzsekre bízza - jelentette be péntek este az észak-afrikai ország külügyminiszter-helyettese.

Háled Kaim szerint ha a hadsereg nem tud megbirkózni a feladattal, annak megoldását az adott térségben élő emberekre kell hagyni. Hozzáfűzte: a tripoli kormány nem szól bele, hogy a törzsek békés úton, vagy fegyverek segítségével oldják meg a kérdést.

Miszráta a harmadik legnagyobb líbiai város, 200 kilométerre keletre fekszik Tripolitól.

A hetek óta tartó ostromban fegyveresek és civilek százai haltak meg. A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők ugyan behatoltak a város számos területére, de nem tudták teljes mértékben elfoglalni Miszrátát, ahol véres utcai harcok alakultak ki. A környékbeli törzsek Kadhafit támogatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×