eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Erre építik Jackson orvosának védelmét az ügyvédei

Miközben zajlik az esküdtek válogatása Conrad Murray május elején kezdődő peréhez, a gondatlanságból elkövetett véletlen emberöléssel vádolt orvos védői közölték: Michael Jackson "kétségbeesett lépéseivel" akarják magyarázni a sztár halálát.

Conrad egyik ügyvédje, Edward Chernoff szerdán azzal a teóriával állt a bíróság elé, hogy Jacksont nyomasztotta súlyos anyagi helyzete, nem tudott aludni, és "kétségbeesett lépéseket" tett. A védelem korábban is sugallta már, hogy maga Jackson köthette be magának a végzetessé vált műtéti altatót, miközben személyes orvosa, Murray nem tartózkodott mellette.

A védelem azt kívánja bebizonyítani, hogy az elkeseredett Jackson maga okozta halálát. "Úgy hisszük, Michael Jackson halálakor pénzügyi problémái miatt kétségbeesett ember volt" - mondta Chernoff a bírónak.

A vádat képviselő David Walgren helyettes kerületi ügyész azonban kijelentette: Murray védői csak el akarják terelni a figyelmet a per tárgyáról, jelesül arról, hogy az orvos figyelmen kívül hagyva Jackson állapotát erős műtéti altatót és más nyugtatókat adott neki, amelyek végül a halálát okozták.

Murray az előzetes meghallgatásakor ártatlannak vallotta magát. Az esküdtszék tagjainak kiválasztása után május 9-én veszi kezdetét a két hónaposra tervezett tárgyalás.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×