eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Medvegyev takarított a belügyben

Dmitrij Medvegyev orosz államfő pénteken magas rangú belügyi vezetőket mentett fel - közölte a Kreml sajtószolgálata.

A felmentettek között van a Szaha (Jakut) Köztársaság belügyminisztere, a többi hét a belügyminisztérium különböző megyei, területi és járási igazgatóságait vezette.

A belügyminisztériumban ezzel kapcsolatban közölték, hogy négy főtisztet a korhatár elérése miatt, négyet pedig saját kérésükre mentettek fel.

Ugyancsak pénteken egy további rendelettel Medvegyev felmentette az Interpol nemzeti irodájának és két belügyi akadémiának, valamint a belügyminisztérium operatív-nyomozó irodájának a vezetőjét, egy harmadik rendelettel pedig 12 rendőrtábornokot menesztett.

Az Interfax hírügynökség úgy tudja, hogy a harmadik rendelettel felmentettek közül hatnál a korhatár elérése volt az indok, s közülük ketten maguk kérték nyugállományba helyezésüket, további hat főtisztet pedig létszámcsökkentés címén váltottak le.

Medvegyev már régen hozzálátott a belügyi vezetés és a rendkívül korruptnak tartott rendőrség megtisztításához, a mostani leváltások újabb lépésnek tekinthetők a megfigyelők által következetesnek minősített elnöki káderpolitikában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×