eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orbán és Radicová szerint az állampolgárság kérdésében nincs egyetértés

A határon túli magyarok könnyített honosítása kérdésében Magyarország és Szlovákia álláspontja továbbra is nagyon messze van egymástól - ezt a két ország miniszterelnöke közölte kedden Pozsonyban a szlovák-magyar megbeszélések utáni sajtóértekezleten. Közölték azt is, hogy Szlovákia és Magyarország kétoldalú szerződést köt az észak-déli gázvezeték létrehozásáról.

"Vannak témák, amelyekben nem értünk egyet, és nem jutottunk közös nevezőre, amelyekben Szlovákia és Magyarország álláspontjai messze vannak egymástól. Ilyen a kettős állampolgárság kérdése" - jelentette ki Iveta Radicová.

Orbán Viktor szerint a határon túli magyarok kettős állampolgársága kérdésében "a két ország álláspontja nagyon messze van egymástól".

Mindkét politikus azonban pozitív fejleménynek minősítette, hogy a szlovák-magyar problémák megvitatására létesült vegyes bizottságok már megkezdték a munkát.

A két kormányfő bejelentette, hogy Szlovákia és Magyarország kétoldalú szerződést köt az észak-déli gázvezeték létrehozásáról.

Orbán Viktor szerint Közép-Európa sorsa attól függ, hogy képesek leszünk-e megépíteni ezt az észak-déli gázvezetéket. "Magyarország és Szlovákia megállapodása nagy áttörés" - szögezte le a kormányfő.

Mindkét fél úgy véli, hogy az észak-déli gázvezeték létrehozása növeli a közép-európai országok energiabiztonságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×