eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Harminckilenc al-Kaida-tagot csíptek meg, egyetlen rajtaütéssel

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 39 tagját vették őrizetbe egy rajtaütés során a nyugat-iraki el-Anbár tartományban - jelentette be Dzsavád Puláni belügyminiszter, aki halálbüntetés kiszabását kérte rájuk, mert korábban Bagdadban pokolgépes merényletek elkövetését tervezték.

A politikus a tévé által is közvetített sajtótájékoztatóján követelte, hogy az őrizetbe vett embereket állítsák gyorsan bíróság elé, s ítéljék halálra őket. Mint mondta, szeretnék, ha nem halogatnák a kivégzést, hogy elrettentsék a terroristákat és a bűnözőket. Hangoztatta, az ítélet gyors végrehajtásával elejét vehetnék, hogy később a terroristákat a biztonsági erők szabadon engedjék.

A tévé kamerái mutatták a megbilincselt, narancssárga színű kezes-lábast viselő foglyokat, akik a sajtóértekezlet egész ideje alatt csendben voltak.

A hatóságok tájékoztatása szerint az egyik gyanúsítottnak az volt a feladata, hogy külföldi harcosokat toborozzon iraki terrorakciók végrehajtására, mint amilyet ez év október 31-én követtek el egy katolikus templom ellen az iraki fővárosban, Bagdadban 68 halálos áldozattal. Úgy tudni, hogy az elkövetőnek idegen, észak-afrikai akcentusa volt.

Irak korábban azt közölte, hogy a templom elleni merénylettel kapcsolatban őrizetbe vettek 14 másik embert. Õket is az al-Kaida támogatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×