eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tizenkét embert gyilkoltak meg egy oroszországi falusi házban

A hatóságok egyelőre sötétben tapogatóznak annak egy 12 áldozatot követelő tömeggyilkosság ügyében, amely a kubanyi Kuscsevszkaja falucskában, egy emeletes villában történt pénteken.

A nyomozást személyes felügyelete alá vonta Jurij Csajka legfőbb ügyész.

A villa tulajdonosa Szerver Ametov helyi gazdálkodó, s az áldozatok között van felesége, lányuk kilenc hónapos babájával, egy Rosztovból vendégségbe érkezett házaspár két gyermekével és az asszony szüleivel, valamint Ametovék szomszédasszonya és annak 14 éves fia.

A tatár származású Ahmetov család fia, Dzsalil éjszaka a földeket őrizte, s amikor szülei nem vették fel reggel a telefont, húgát, Lilját hívta, aki férjénél lakott, ő találta meg a halottakat a félig kiégett házban.

Minden áldozaton sok késszúrás volt, a háziasszony testén 18 sérülést találtak, a gyerekeket anyjuk lábához tették, a két csecsemő füstmérgezésben halt meg, a vendégek ötéves kislányát megfojtották.

Dzsalil életét a munka mentette meg, a szomszédasszony férjéét az, hogy elment látogatóba a szomszéd faluba, kislányát pedig az, hogy a nagynénje elvitte magához erre az estére. A szomszédék 14 éves fia először otthon maradt, majd mégis átment, s ez lett a veszte.

A hatóságok lehetségesnek tartják, hogy más vendégek is voltak, ittas állapotban összevesztek a férfiak, és a nőket és gyerekeket azért gyilkolták meg, hogy ne maradjanak tanúk, az ilyesmi nem ritka.

Bérgyilkosság is történhetett. Eleinte úgy vélték, a célpont a házigazda volt, de lehet, hogy a vendéget, Vlagyimir Mironyenkót akarta valaki eltenni láb alól. Mironyenko ismert üzletember, a rosztovi székhelyű, hatalmas Aszton élelmiszeripari cég pénzügyi igazgatója volt, s a cég vásárolta fel Ahmetovék termésének javát.

A helybeliek elmesélték, hogy a település ifjúsága három, egymással ellenséges csoportba tömörült valaha, s hogy az ellenségeskedés felnőtt korukban is megmaradt. elmondták, hogy öt éve megöltek a faluban egy vállalkozót és a fiát, két éve a helyi közigazgatás vezetőjét.

"Csak látszat, hogy a kilencvenes évek elmúltak, ma is minden változatlan, és a jómódú emberek ma is fizetnek védelmi pénzt a bűnözőknek" - mondták el a Komszomolszkaja Pravda című lapnak. Nem valószínű, hogy adósság behajtásáról lett volna szó - vélték annak kapcsán, hogy sok gyilkosság mögött ez az ok húzódik meg Oroszországban.

A Moszkvovszkij Komszomolec című lap arról is beszámolt, hogy az egész utcát csupa erős kerítéssel körülvett, nagy kertekben álló villa szegélyezi.

A helyiek szerint az egykori bűnözők legalizálták tevékenységüket, állandó harc van a piacért, és a pénzt meg kell osztani másokkal: "a rubelpatakok eljutnak a legfelső szintig, a gazdálkodóknak sokakat kell etetni, aki pedig nem hajlandó erre, azzal könnyen végeznek"

Egy helyi vállalkozó állítja: bérgyilkosság történt, hogy példát statuáljanak. "Azoknak, akik a szükséges erekbe terelik a pénzügyi folyamokat, érdemes félelemben tartani a farmereket és a vállalkozókat" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×