eur:
389.06
usd:
361.34
bux:
68684.23
2024. május 7. kedd Gizella

November végére halasztották a Discovery indítását

November végére halasztották a Discovery indítását, mert hidrogénszivárgást észleltek a külső üzemanyagtartály feltöltésekor. Az amerikai űrkutatási hivatal közölte: a vizsgálatok után megállapították, hogy a hiba elhárítása sok időt vesz igénybe, így az űrrepülőt csak a hónap végén, várhatóan november 30-án helyi idő szerint hajnali 4 óra 5 perckor indítják el.

Ez már az ötödik halasztás egy hét alatt; legutóbb csütörtökön állították le a startot a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt. Korábban ugyancsak műszaki gondok gátolták, hogy elindítsák az űrsiklót a Nemzetközi Űrállomásra. A Discovery 6 fős legénységgel a fedélzetén egyebek mellett az első emberszerű robotot viszi majd a bázisra, és az asztronauták két űrsétát is tesznek. A Discovery-nek ez lesz az utolsó útja, az űrsikló 1984. augusztus 30-án repült először.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Részt vennél az otthonfelújítási programban? Itt a kormány listája arról, milyen papírokat érdemes előre beszerezni

Részt vennél az otthonfelújítási programban? Itt a kormány listája arról, milyen papírokat érdemes előre beszerezni

Most véglegesíti a kormány az otthonfelújítási hitelprogram felhívástervezetét a hétfőn lezárult társadalmi egyeztetésen beérkezett több száz vélemény alapján – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A program honlapja május végén indul, a kamatmentes hitelt és vissza nem térítendő támogatást június 3-tól lehet igényelni az MFB Bank Pont Plusz hálózatban. A pályázni szándékozó családoknak többféle előkészületet is érdemes megtenniük az éles indulásig, és érdemes már most beszerezniük több dokumentumot – hívta fel a figyelmet a minisztérium.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×