eur:
393.31
usd:
367.59
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Alkoholelvonási tünetek a mélyben rekedt bányászoknál

Alkoholelvonási tünetekkel küzd a mélyben rekedt chilei bányászok egy része.

Mint Jaime Manalich chilei egészségügyi miniszter az El País című spanyol napilapnak nyilatkozva elismerte, a 33 beszorult bányász közül a múltban több is rendszeresen fogyasztott alkoholt, hogy leküzdje a mélyben végzett munkával járó félelmet. Mint mondta, egyesek időnként "nagy mennyiséget" is magukhoz vettek.

"Olykor nem jó, ha egy szenvedélyt egy csapásra, szélsőséges kúrával fojtanak el" - fogalmaz a miniszter a spanyol lap hétfői számában megjelent interjúban.

A bányászok Sebastián Pinera államfővel folytatott első telefonbeszélgetésükben egy "pohárka bort" kértek, hogy megünnepelhessék az ország függetlenségének kétszázadik évfordulóját. A mentési művelet vezetői ugyanakkor kitartanak amellett, hogy a 700 méteres mélységben rekedt vájárok sem alkoholt, sem dohányt nem kaphatnak.

Az El País értesülései szerint a bányászok között alkoholisták és drogfüggők is vannak, a hirtelen megvonás azonban egyelőre semmilyen kihatással nem volt a kényszerűen összejött közösség életére.

Az augusztus 5-én az Atacama-sivatagban lévő San José-i réz- és aranybányában rekedt bányászok mentése akár 100 napig is eltarthat, mivel kiszabadításukhoz egy 66 centiméter átmérőjű alagutat kell fúrni. A fúrás a tervek szerint hétfő délután kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×