INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Mikor tartják meg végre a világ legjobban várt esküvőjét?

InfoRádió / MTI
Még egy év türelemre lesz szükségük a trónörökösi menyegzőre váró brit alattvalóknak, Vilmos herceg és kedvese, Kate Middleton ugyanis valószínűleg jövő augusztusban kel egybe - legalábbis a legfrissebb szombati sajtóértesülések szerint.

A Daily Mail bennfentes forrásait idézve azt írta: az udvar illetékesei máris "diszkrét előkészületeket" tettek a londoni Westminster apátságnál, az esküvő ugyanis az ősi angol koronázó templomban lenne, mégpedig 2011 augusztusának második hétvégéjén.

A konzervatív irányultságú bulvárlap szerint egyelőre "semmi nincs kőbe vésve". A tárgyalások előrehaladott mivoltát jelzi ugyanakkor, hogy a kérdés állítólag már májusban, a legmagasabb szinten felmerült, amikor II. Erzsébet királynő - Vilmos nagymamája - és férje, Fülöp edinburghi herceg hivatalos látogatást tett a londoni parlamenttel szemközt emelkedő apátságban.

A királyi nagyszülők esküvője is itt volt 1947 novemberében, de Vilmos herceget külön érzelmi szálak is kötik az apátsághoz: itt vettek végső búcsút édesanyjától, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnőtől.

A brit királyi légierő (RAF) helikopter-pilótájának készülő, idén 28 éves herceg - Károly trónörökös és Diana elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege.

A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.

Az eljegyzési találgatások hulláma időről időre magasra csap. A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate eljegyzési portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt eljegyzési bejelentés pedig még mindig nem hangzott el.

Vilmos, akinek pilótakiképzése hamarosan véget ér, várhatóan a jövő hónap végén áll szolgálatba a légierő egyik walesi támaszpontján, és a Daily Mail forrásai szerint "igen valószínűtlen", hogy tényleges katonai szolgálata első félévében időt tudna szakítani az esküvőre. Ugyancsak szinte lehetetlen lenne megfelelő időpontot találni 2012-re, hiszen akkor két nagy esemény is leköti a közfigyelmet: II. Erzsébet királynő abban az évben ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját, és 2012 nyarán rendezik a londoni olimpiát is.

Így - hacsak Vilmos nem akarja 2013-ig váratni eddig is igen türelmes barátnőjét - 2011 nyara tűnik a tökéletes időpontnak.

A címlapról ajánljuk