eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Erdő Péter: Fájdalmas a katolikus és az orosz ortodox egyház különállása

Fájdalmasnak nevezte a katolikus és az orosz ortodox egyház teljes közösségének hiányát hétfőn Erdő Péter bíboros, prímás, aki az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként találkozott az olaszországi Riminiben Filaret minszki metropolitával.

A két egyház "dogmatikai szempontból olyan közel áll egymáshoz, hogy nekem fájdalmat okoz: az ilyen nagy mérvű hasonlóság és közelség ellenére még nem teljesen egész közösségük" - idézte az olasz ANSA hírügynökség a magyar főpap szavait.

Erdő Péter bíboros és Filaret metropolita a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) nevű nemzetközi egyházi mozgalom idei találkozóján folytatott megbeszélést.

A magyar főpap kifejtette: a két egyház közötti párbeszédnek sok szintje létezik, és jelentős előrehaladást sikerült már elérni ebben a párbeszédben. "Ott van a dogmatika szintje, a Szentszék is számos találkozót szervezett, illetve komoly lépést tett, illetve ott van a társadalmi és az erkölcsi tanítás. Az isteni gondviseléstől és a mi nyitottságunktól függ a kérdés" - mondta.

Erdő Péter szerint a párbeszéd "politikai-nemzetközi aspektusát" tükrözi az a fontos tény, hogy a Vatikán a közelmúltban diplomáciai képviseletet nyitott Moszkvában, s így már Moszkvában is működik apostoli nunciatúra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×