eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mozgósítás Kasmírban

Különböző félkatonai szervezetek és a rendőrség több tízezer tagját mozgósították az indiai ellenőrzés alatt álló Kasmírban szombaton, egy nappal azt követően, hogy a kormányerők egy, az indiai uralom ellen szervezett tiltakozás során megöltek négy embert.

A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el Szrinagárban, Dzsammu és Kasmír szövetségi állam nyári fővárosában, valamint a jelentősebb városokban, hogy elejét vegyék a tiltakozásoknak, amelyeknek az elmúlt két hónapban legalább 55 halálos áldozata volt.

Egy rendőrtiszt elmondta: nem kockáztatnak, kijárási tilalmat rendeltek el, hogy elejét vegyék a tüntetéseknek.
Az utcák a régió városaiban kihaltak, csak rendőröket és a félkatonai szervezetek tagjait látni. Szrinagár központjában a kormányerők szögesdrótkerítéseket és ellenőrzőpontokat állítottak fel. Fegyveresek járják az utakat és arra figyelmeztetik az emberek, hogy ne hagyják el otthonaikat.

A júniusban kirobbant tiltakozási hullám annak ellenére sem csitul, hogy a csapatokat vezényeltek a területre, és az indiai kormányfő nyugalomra szólított fel.

A hatóságok a muzulmán böjti hónap, a ramadán kezdetén, csütörtökön ugyan feloldották a kijárási tilalmat, de az újabb összecsapások miatt két nappal később, most szombaton újra be kellett vezetniük az intézkedést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×