eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Magyar Greenpeace aktivistákat tartóztattak le

A Greenpeace vegyvédelmi öltözetet viselő aktivistái illegálisan vetett génmódosított kukorica táblát címereztek le Olaszországban. A rendőrség az aktivistákat letartóztatta, közöttük két magyar állampolgárt is.

A Greenpeace az elmúlt héten vett mintát a veteményből, majd egy akkreditált laboratóriumban bevizsgáltatta. A vizsgálat eredménye szerint a táblát a Monsanto MON810 jelű génmódosított kukoricafajtájával vetették be, ami az olasz törvények szerint engedélyhez kötött - ismertette a zöldszervezet.

Federica Ferrario, a Greenpeace olaszországi kampányvezetőjének nyilatkozata szerint akciójukkal a továbbszennyezést akarták megakadályozni, valamint felhívni a figyelmet a törvényi szabályozás lazaságára.

"A rovarokkal és a széllel nemcsak a szomszédos földek szennyeződhetnek el, hanem az ország más területeire is eljuthatnak a génmódosított pollenek." - mondta. "A Greenpeace ma megmutatta, mit kell tennie a hatóságoknak: elkeríteni, majd felszámolni az illegális génmódosított növényeket, és elkezdeni egy széleskörű mintavételezési és elemzési folyamatot."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×