eur:
390.87
usd:
365.26
bux:
68170.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A tálibok Petraeust vádolják

A tálibok nagyszámú afgán civil haláláért teszik felelőssé David Petraeus amerikai tábornokot, az Afganisztánban harcoló nemzetközi erők (ISAF) főparancsnokát - jelentette az iszlamista honlapokat figyelő SITE amerikai központ.

Azóta, hogy július elején a koalíciós erők élére állt, Petraeus "egyetlen sikert" könyvelhet el, azt, hogy új háborús stratégiája következtében hatalmas veszteséget szenvedett el a civil lakosság - állítják a tálibok.

Az elmúlt két hétben Afganisztán-szerte 90 fegyvertelen és védtelen ember halt meg "az amerikai megszállók elvakult bombázásaiban" - írták a tálibok honlapjukon, hozzáfűzve, hogy mindez jelentősen erősíti az afgán lakosság ellenszenvét a külföldi csapatokkal szemben.

Petraeus körülbelül 140 ezer külföldi katona első számú parancsnoka. A Stanley McChrystal tábornoktól vette át. Elődjét leváltották, mert munkatársaival együtt otrombán nyilatkozott Barack Obama elnökről és környezetéről. Petraeus egyébként kijelentette, hogy csak az afganisztáni külföldi erők parancsnokának személye változott, a stratégia nem.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×