eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Leminősítette a brit BP olajtársaságot a Fitch Ratings

Leminősítette a brit BP olajtársaságot a Fitch Ratings; a hitelminősítő azzal indokolta döntését, hogy a Mexikói-öbölben történt fúrótorony-katasztrófa miatt növekednek a cég üzleti és pénzügyi profilját terhelő kockázatok. Közben a BP vezérigazgatója elismerte: a társaság nem volt teljesen felkészülve az ilyen balesetek kezelésére.

A Fitch Ratings Londonban közölte: a BP osztályzata az eddigi "AA plusz"-ról egy fokozattal "AA"-ra módosul; ugyanakkor az új osztályzatot további leminősítés lehetőségére utaló negatív figyelőlistára vette a hitelminősítő. Ezzel egyidőben a BP vezérigazgatója a Financial Timesnak azt mondta: jogosak azok a bírálatok, amelyek szerint a vállalat nem volt felkészülve egy mélytengeri olajömlés elhárítására. Tony Hayward sikeresnek nevezte azokat az erőfeszítéseket, amelyek célja a kiömlött olaj távoltartása a partoktól. A Mexikói-öbölben egy hónap alatt csaknem a 3-szorosára nőtt az olajfolt - közölték a miami egyetem kutatói. A műholdas fotók alapján a szennyeződés már akkora, mint az Olaszországhoz tartozó Szardínia szigete, és a kutatók szerint az olaj egy része Florida felé tart.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×