eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Szabadlábon védekezhet a korrupcióval gyanúsított román bíró

Szabadlábon védekezhet Florin Costiniu korrupcióval gyanúsított román bíró, miután a román legfelső bíróság helyt adott előzetes letartóztatásból való szabadon engedésére vonatkozó keresetének.

Costiniuval együtt kedden hajnalban a román rendőrség fogdáját elhagyhatta a szintén korrupcióval gyanúsított két üzletember, Costel Casuneanu és Marius Locic is. A három férfi abban a korrupciógyanús ügyben érintett, amely Catalin Voicu szociáldemokrata szenátor körül robbant ki tavaly decemberben.

Az ügyészek szerint Voicu egy korrupciós hálózatot működtetett, amelynek bírók és rendőrök is tagjai voltak. Szerintük Voicu bírósági döntéseket és rendőrségi vizsgálatokat próbált meg befolyásolni a két üzletember érdekében, akiktől "közbenjárásáért" pénzt fogadott el.

A bírót hétfőn a Legfelső Bírói Tanács (CSM) felfüggesztette funkciójából, hiszen a botrány kitöréséig ő vezette a legfelső bíróság egyik részlegét. Costiniu arra hivatkozva kérte szabadlábra helyezését, hogy a CSM döntése következtében már "mindent elveszített", így indokolatlanná vált az előzetes letartóztatása.

A román legfelső bíróság hétfőn elutasította Catalin Voicu szabadlábra helyezési kérelmét, így a négy gyanúsított közül egyedül ő maradt előzetes letartóztatásban.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×