eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Baltasar Garzón bíróság elé kerülhet

Spanyolországban vádat emelhetnek az ország legismertebb bírája, Baltasar Garzón ellen, mert a spanyol polgárháború idején történt bűnök kivizsgálásakor állítólag visszaélt hivatali hatalmával.

A bírót azzal gyanusítják, hogy a 2008-as vizsgálat során - amely az 1936-39 közötti polgárháború során Francisco Franco tábornok hívei által meggyilkolt több tízezer civil halálára és a Franco-diktatúra első éveire összpontosított - szándékosan túllépte hatáskörét. Ez volt az első hivatalos vizsgálat a spanyol történelem ezen fejezete ügyében, amely máig megosztja a lakosságot, és sok spanyol szemében továbbra is tabutémának számít.

A tényleges vádemelésről, Baltasar Garzón bíróság elé állításáról a legfelsőbb bíróság egyik vizsgálóbírája dönt majd.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×