eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Négyszáz adóellenőr tartozik az államnak

A kormány által kezdeményezett vizsgálat célcsoportja a közalkalmazottak serege, célja pedig, hogy lesújtson a csalókra és növelje az állam bevételét a recesszió sújtotta országban, egyúttal javítson Bulgária külföldi megítélésén: mutassa az elszántságot a korrupció és bűn elleni harcban.

Az ellenőrzésen fennakadt 400 adóellenőr közlekedési bírságtartozását rögvest le is vonják februári fizetésükből. A további ötvenezer közalkalmazott befizetetlen adóját és bírságait márciusban rendeztetik.

Bulgáriának azért is fontos az "öntisztulás", hogy az Európai Uniótól segélyekhez jusson. Az EU ugyanis 2008-ban eurómilliókat fagyasztott be a csalások miatt. Kérdéses azonban, hogy Brüsszel elegendőnek találja-e a tavaly júliusban hatalomra került bolgár kormány ténykedését, mivel - több politikai elemző és EU-diplomata szerint - eddig csak a kishalakkal foglalkozott a kabinet, az igazán nagy adócsalókat és hatalmaskodó oligarchákat megkímélte.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×