INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Egy hegy gyomrában találhat menedéket Kim Dzsong Il

Infostart / InfoRádió
A kínai határ közelében fekvő Penktu-hegységben rendezhette be titkos főhadiszállását Kim Dzsong Il észak-koreai diktátor.

A Penktu-hegységben fekvő palotája alatti sziklákból kivájt barlangokban helikoptereket és vadászgépeket tárol Kim Dzsong Il, amelyeket akkor állítana hadrendbe, ha az országot támadás érné, vagy népfelkelés törne ki - állítják a távol-keleti hírekre specializálódott Kanwa Információs Központ katonai elemzői.

Andrei Csang, a jelentés szerzője szerint veszély esetén ez a terület lenne az utolsó, ahová a jelenlegi rezsim irányítói visszavonulhatnának. Ha pedig az ország megvédésére vagy a felkelés leverésére tett kísérleteik kudarcot vallanának, onnan könnyedén átjutnának Kínába, ahol minden bizonnyal védelmet biztosítanának számukra.

A szakértő szerint a titkos bázis kialakítása hosszú éveket vett igénybe, de a tény, hogy elkészült, jól jelzi: a vezetés tart a bukástól. Elsősorban attól tartanak, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hadereje közös támadást indít az ország ellen, Andrei Csang szerint azonban Kim Dzsong Il katonai puccstól, új politikai ellenfél megjelenésétől vagy felkeléstől is tarthat.

A Kanwa munkatársai több hasonlóan előnyös adottságokkal rendelkező helyszínt is megvizsgáltak, mire arra a következtetésre jutottak, hogy a titkos katonai bázis a Penktu-hegységben lehet.

A címlapról ajánljuk