eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk

A kisebbségeket mindig jobban sújtja a válság

Nagy-Britanniában a fekete bőrű fiatal felnőttek majdnem fele munkanélküli. Körükben a munkanélküliségi ráta kétszeres az ugyanilyen korú, de fehér bőrű lakosság adataihoz képest.

Jelentősen növekedett a munkanélküliség a fiatal fekete lakosság körében a szigetországban a gazdasági válság kezdete óta.

A statisztikai adatok szerint a 16 és a 24 éves fehér bőrűek körében a munkanélküliségi ráta 20 százalékos, míg a feketék körében ennek mintegy kétszerese.

A legnagyobb emelkedést az etnikai csoportok keveredéséből született fiatalok körében mértek, míg 2008 novemberében 21 százalékuk volt munkanélküli, jelenleg 35 százalékuk.

A teljes korcsoportban 15 éven nem mértek ilyen magas munkanélküliséget a szakemberek, jelenleg a 16 és 24 év közöttiek ötödének nincs munkája, mintegy 943 ezer fiatalnak.

Azt már korábbi válságok alatt is kimutatták a statisztikusok, hogy a recesszió aránytalanul hátrányosan érinti a kisebbségeket.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×