eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György

Ma tartják az ukrán elnökválasztást

Ukrajnában ma tartják az elnökválasztást; a szavazásra jogosult több mint 36 és fél millió állampolgár helyi idő szerint este 8 óráig adhatja le voksát. Magyarországon két szavazókörzet működik.

A választók 18 jelöltre adhatják le szavazatukat; a korábban közzétett felmérések szerint Viktor Janukovics, az ellenzéki Régiók Pártja vezetője, volt kormányfő és Julija Timosenko, a nevét viselő pártszövetség vezetője, a jelenlegi miniszterelnök a legesélyesebb arra, hogy bejusson a február 7-én esedékes második fordulóba. A 2004 decemberében, a narancsszínű forradalom idején megválasztott Viktor Juscsenko elnöknek gyakorlatilag nincs esélye az újraválasztásra. A választások tisztaságára több mint 3000 külföldi megfigyelő felügyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×