eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A német igazságügy miniszter a Google átláthatóságának javítását sürgete

Németországban a Google internetes kereső átláthatóságának javítását sürgeti az igazságügyi miniszter. Sabine Leutheusser-Schnarrenberger a német Der Spiegel című hetilapnak azt mondta: ha szükséges, törvényt hoznak a felhasználók jogainak védelméért.

A politikus úgy fogalmazott: a Google a Microsofthoz hasonlóan túl sok hatalomra tesz szert azzal, hogy a különböző programokkal sokat tud meg az emberekről. A tárcavezető elengedhetetetlennnek nevezte, hogy a felhasználók tudják, mi történik az adataikkal. A Google németországi szóvivője válaszában annyit mondott: az átláthatóság alapvető a cég működésében, és annak javításán folyamatosan dolgoznak. A múlt héten Nicolas Sarkozy francia államfő átfogó versenyfelügyeleti vizsgálatot sürgetett az internetes keresőoldalak piaci helyzetének ellenőrzésére.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×