eur:
389.49
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Zárlatos vezeték miatt haltak meg a bányászok

Tűz ütött ki egy délkelet-kínai szénbányában, az üzemi balesetben 12 ember vesztette életét - közölték szombaton helyi hatóságok.

A tűzeset pénteken történt Csianghszi tartomány egyik szénbányájában. Az első vizsgálatok arra utalnak, hogy egy föld alatti villanyvezetékben keletkezett rövidzárlat okozta a tüzet.

Hasonló, tűz okozta bányaszerencsétlenség történt kedden egy Hunan tartománybeli bányában, ahol legalább 25 bányász vesztette életét. A tüzet ugyancsak az okozta, hogy égni kezdtek a villanyvezetékek.

A szénbányászatban Kínában halnak meg a legtöbben a világon. Tavaly több mint 3200 halálos áldozata volt a robbanásoknak, omlásoknak, áradásoknak a hivatalos adatok szerint, de civil szervezetek azt állítják, hogy a valóságban ennél sokkal több volt az áldozat.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×