eur:
388.61
usd:
360.99
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Szaúdi látogatáson a Hamász száműzetésben élő vezetője

Szaúd-Arábiába érkezett a Hamász radikális palesztin szervezet damaszkuszi száműzetésben élő vezetője, hogy tárgyalásokat folytasson a palesztinközi megbékélésről.

Háled Mesaal a szaúdi diplomácia vezetőjével, Szaúd el-Fejszál herceggel tartott találkozója után emlékeztetett arra, hogy Egyiptom igyekszik közvetíteni a Gázai övezetet ellenőrző iszlamista Hamász és fő politikai riválisa, a Ciszjordániát irányító, mérsékelt világi Fatah mozgalom között a megbékélés érdekében.

Mesaal azt állította, hogy nagy előrelépés történt a közvetítők részvételével zajló tárgyalásokon, de részletekbe nem bocsátkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×