eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Berlinbe milliós tömeget várnak, Sydney-ben szesztilalom lesz

Alkoholtilalmat rendeltek el az ausztráliai Sydney kikötőjében, ahol másfél millió ember részvételével tartják a világ egyik legnevezetesebb szilveszteri partiját. A metropolisz rendőrfőnöke azt mondta: a cél nem az emberek örömének elrontása, hanem az, hogy garantálják a biztonságot.

Emlékeztetett arra: a korábbi években verekedésekhez, erőszakos cselekményekhez vezetett a túlzott alkohol fogyasztás.

A világ egyik leglátványosabb szilveszteri mulatságának fénypontja az éjféli - közép-európai idő szerint 14 órai - tűzijáték. A Csendes-óceán legkeletibb szigetén, Kiribatin közép-európai idő szerint már 11 órakor köszöntötték az újévet.

Milliós tömeget várnak Németország legnagyobb szilveszteri utcabáljára Berlinbe is. Éjfélig három színpadon szórakoztatják a tömeget a Brandenburgi-kapu és a Győzelmi oszlop közötti úton. Szintén nagyszabású partit tartanak a rió de janeiro-i Copacabana strandon, ahonnan a pezsgősüvegek kivételével kitiltották az üveges italokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×