eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin

Két-háromszáz al-Kaida-tag lehet már Jemenben

z al-Kaida terrorhálózat két-háromszáz tagja lehet már Jemenben, és elképzelhető, hogy számos olyan merényletet terveznek, amilyet egy nigériai fiatalember kísérelt meg néhány nappal ezelőtt egy amerikai utasszállító repülőgép ellen - mondta a BBC-nek nyilatkozva az arab ország külügyminisztere.

Abu Bakr al-Kirbi az alkalmat felhasználva kérte a nemzetközi közösséget, hogy segítsen felkészíteni országa biztonsági szolgálatait a terroristák elleni harcra. Úgy ítéli meg, hogy Szanaának és a nyugati országoknak javítaniuk kell együttműködésüket a hírszerzés terén, és ezáltal az afrikai országok is jobban nyomon tudnák követni a terroristagyanús emberek mozgását. Név szerint az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és az Európai Uniót említette mint amelyek "sokkal többet" segíthetnének Jemennek a terrorizmus elleni küzdelemben. "Több kiképzésre, felszerelésre, közlekedési eszközre van szükségünk" - mondta.

A szanaai külügyminisztérium kedden közölte, hogy december elején még Jemenben volt a nigériai férfi, aki pénteken megkísérelte a merényletet a Hollandiából Detroitba tartó gépen. Az al-Kaida jelentkezett annak kitervelőjeként, és a nigériai már közvetlenül elfogása után azt mondta, hogy a terrorszervezet megbízásából cselekedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×