eur:
389.46
usd:
363.07
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tiszteletreméltó címet kapott II. János Pál és XII. Pius

Tiszteletreméltó címmel ruházta fel a katolikus egyházfő elődjét, II. János Pált, illetve XII. Pius pápát - jelentette be a Vatikán. A tiszteletreméltó cím megadása az utolsó lépés a boldoggá avatás előtt: ehhez még arra van szükség, hogy mindkét egykori pápa esetében elismerjék, történt legalább egy olyan csoda, amely nekik köszönhető.

II. János Pál boldoggá avatási eljárását szokatlanul gyorsan, halála után két hónappal megkezdta XVI. Benedek pápa; eltérve attól a hagyománytól, hogy 5 évet várni kell a halál után. Boldoggá avatása olasz sajtóértesülések szerint jövőre várható. A II. világháború idején a katolikus egyház élén álló XII. Pius tiszteletre méltó címmel történt felruházása meglepetés volt. XVI. Benedek annak ellenére hagyta jóvá a rendeletet, hogy több zsidó szervezet szerint a II. világháború idején az egykori egyházfő nem tett meg minden tőle telhetőt a holokauszt megállításáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×