eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kormányra lépne az RMDSZ

Kormányzati szerepet vállal a Romániai Magyar Demokrata Szövetség - így döntött nagy többséggel a szervezet tanácskozó testülete. A Szövetségi Képviselők Tanácsa marosvásárhelyi ülésén megszavazta a román Demokrata Liberális Párttal kötendő kormánykoalíció létrehozását.

Az RMDSZ elnöke elmondta: vannak még nyitott kérdések a koalíciós megállapodások tekintetében, reméli azonban, hogy a hétvégén sikerül valamennyi dokumentumot aláírni, mert mielőbb be kellene iktatni az új kormányt.

Markó Béla hangsúlyozta: a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek érdeke, hogy kormányzati eszközök segítségével próbálja meg ismét megvalósítani saját programját.

A magyar párt elnöke szerint a legfeljebb 17 tagú román kormányban az RMDSZ négy posztot kap; a miniszterelnök-helyettesi tisztség mellett a magyar szervezet politikusai vezethetik a kulturális, a környezetvédelmi és az egészségügyi tárcát is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×