INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Balázs: A regionális fejlesztésben van a nagy pénz, erre pályázunk

Infostart / InfoRádió
Magyarország komoly erőfeszítéseket tesz a regionális fejlesztési portfólió megszerzésére az Európai Bizottságban. Balázs Péter külügyminiszter az InfoRádiónak azt mondta: úgy tudja, hogy a miniszterelnök egyebek mellett erről a tárcáról is tárgyal a testület elnökével, de nem Magyarország az egyetlen pályázó.

"Jó és bátor választásnak tartom" - így kommentálta a külügyminiszter - aki az ország első európai uniós biztosa volt - azt, hogy a miniszterelnök Andor Lászlót jelöli magyar biztosnak az Európai Bizottságba. Andor László 43 éves közgazdász, eddig Londonban élt, a Magyar Tudományos Akadémia Nemzetközi Tanulmányok Bizottságának tagja, kandidátus.

Balázs Péter ugyanakkor hozzátette: a neheze csak most jön. A tárcavezető megerősítette, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök Manuel Barroso bizottsági elnökkel való négyszemközti találkozóján a regionális fejlesztési politika irányításának lehetőségét kérte a magyar biztos számára.

A külügyminiszter, aki egykor maga is ezt a területet felügyelte, elmondta: ez nagyon jó döntés. Ez egy kulcspozíció, hiszen - ahogy fogalmazott - ez az egyik legnagyobb pénzosztó hely. Épp ezért nem Magyarország az egyetlen pályázó erre a posztra.

Hozzátette: a pozíció szakpolitikust igényel, hiszen otthon kell lenni a terület kérdéseiben, de ahhoz is rutinnal kell rendelkezni az ellátásához, hogy az ember a célokat és a feltételeket összhangba tudja hozni.

Hanganyag: Nagy Tamás

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk