eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

10 millió euróval eltűnt egy pénzszállító furgon sofőrje Franciaországban

Nagy erőkkel kereste pénteken a francia rendőrség annak a pénzszállító furgonnak a sofőrjét, aki a rábízott 10 millió euróval előző nap tűnt el Lyonban.

A Loomis svéd pénzszállító cégnél tíz éve dolgozó 39 éves Tony Musulin csütörtök délelőtt tűnt el a francia jegybank pénzszállítmányával, amíg két kollegája rövid időre kiszállt a furgonból a cég lyoni székhelyén. Az üres járművet három órával később a rendőrség nem messze az irodától megtalálta.

A rablás legfőbb gyanúsítottja maga a sofőr, aki semmilyen nyomot nem hagyott maga után, s akcióját feltehetően alaposan előkészítette: október végén bankszámláit lezárta, lakhelyéről elköltözött és a lakást teljesen kiürítette.

A 10 millió euró, amellyel a lyoni bankfiókokat kellett volna feltöltenie a pénzszállítóknak, 49 csomagban volt szétosztva. A nyomozást nehezíti, hogy az ellopott bankjegyek számát nem jegyezték fel.

A pénzszállító-cég és a rendőrség szakszervezetei szerint a sofőr a biztonsági előírások megszegését használta ki. A furgon ugyanis egyszerre nem szállíthatott volna 7 millió eurónál nagyobb összeget. Ezenkívül a jegybankból a furgon csak egyenesen egy célállomásra mehetett volna: nem engedélyezett az, hogy egyszerre több helyre szállítson nagyobb összeget, ahogy az sem, hogy útközben megálljon és abból a biztonsági őrök kiszálljanak - mondta Joel Chapuy, a Loomis egyik szakszervezeti vezetője a France 2 közszolgálati televízióban.

A biztonsági előírások megszegése miatt valószínűsíthető, hogy a Loomis biztosítója nem fogja fedezni a kárt.

A rendőrség kizárta a túszejtést vagy annak lehetőségét, hogy a sofőrt valaki kényszerítette az önrablásra. Azt sem feltételezik, hogy a sofőrnek lett volna tettestársa, aki segített a pénzes zsákokat elvinni.

A nyomozás jelenleg elsősorban a "sofőr személyiségére" koncentrál, akit kollégái egyedülálló, "szűkszavú" embernek írnak le.

A férfinak nem volt adóssága, de az utóbbi hónapokban kollégái szerint "fura" lett, állandóan arra panaszkodott, hogy nem fizetik meg rendesen, és ezért a bankárokat és a vállalkozókat tartotta felelősnek.

Franciaországban egy pénzszállító cég alkalmazottja átlagosan nettó 1200 eurót keres pályája elején, és nettó 1500 eurót húsz év karrier után.

Tony Musulin fotóját Franciaország valamennyi határán közzétették, de a lyoni ügyészség azt feltételezi, hogy a férfi már elhagyta az országot.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×