eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Magyar kamionsofőr buktatott le afgánokat Franciaországban

Tizennégy afgán állampolgárt talált egy magyar sofőr a hűtőkamionjában - kettőt közülük kihűlt állapotban - az A26-os autópályán a Párizstól keletre fekvő Marne megyében - írta pénteken a Le Parisien című francia lap internetes változata.

Az afgánok az éj leple alatt rejtőztek el a gyümölcsöt szállító kamionban, amikor a gépkocsivezető aludt, a La Manche csatorna partján fekvő Calais-ben. Azt hitték, hogy a jármű Nagy-Britanniába tart.

Szerencsétlenségükre azonban a kamion Dél-Franciaországba tartott. Az afgánok - közöttük tíz 15 és 18 év közötti kiskorú - dobogni kezdtek a kamionban, így híva fel magukra a magyar sofőr figyelmét, aki Sommesous község közelében értesítette a csendőrséget.

A tizennégy bevándorlót a Marne megyei Chalons-en-Champagne kórházába szállították. Ketten közülük kihűltek, és ellátásra szorultak, de nincsenek életveszélyben.

A vöröskereszt sangatte-i befogadó központjának 2002-ben történt bezárása óta több száz bevándorló kóborol Calais környékén. Civil szervezetek szerint az utóbbi hónapokban egyre nő az illegális bevándorlók - főként az Afganisztánból, Szudánból és Kongóból érkezők - száma.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×