eur:
388.6
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Bécsi játszótéren tartóztatták le a magyar anyát

Egy bécsi játszótéren őrizetbe vettek, majd fogdára szállítottak egy győri nőt egy idős férfi kirablásának gyanúja miatt, elszakítva őt 20 hónapos kisfiától - írta a Kisalföld.

A lap értesülése szerint a fiatalasszony 500 euró óvadék ellenében szombaton szabadult. Foltányi Viktória családja pert fontolgat az osztrák hatóságok ellen.

Két tanú állítólag az alapján vallott a 27 éves nőre, hogy "sötét a haja, babakocsit tolt és magyarul beszélt" - olvasható a cikkben. Foltányi Viktória elmondta, hogy a párjával és 20 hónapos kisfiukkal a férfi kinti fizetéséért utaztak az osztrák fővárosba.

A nő a gyerekkel egy bécsi játszótéren volt, amikor megállt mellettük egy rendőrautó. A fiatalasszonyt lopással gyanúsították, pontosabban azt állították, hogy tetten érték; a kisfiút átadták az apának, őt pedig előállították.

A nő elmondása szerint hónalját, testnyílásait átvizsgálták, ujjlenyomatot vettek tőle. Tolmácsot órák múlva kapott. Majd egy másik fogdába vitték, ott újabb procedúrának tették ki.

A család eközben segítséget kért a bécsi magyar főkonzulátustól, de úgy tűnt számukra, hogy ott nem hisznek a nő ártatlanságában. Foltányi Viktória közel három napot töltött elzárva, heroincsempészettel gyanúsítottak társaságában.

A család ügyvédet fogadott, az ő közbenjárására 500 euró óvadék kifizetésével engedték szabadon a lelkileg és fizikailag teljesen meggyötört fiatalasszonyt - írta a Kisalföld.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×