eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pénzporhintés: bankóduplázás liszttel

Lisztes pénzszaporító csalókat csípett el a rendőrség az Egyesült Arab Emírségekben.

A két férfi elhitette áldozataival, hogy olyan varázspora van, amely megkétszerezi a pénzt. A pénzügyi "transzakcióhoz" csupán be kell tenni a bankókat egy zsákba, jól meghinteni a porral, rázogatni, és máris megkétszereződik a "zsákbetét". A varázslatos pénzporzást "termékbemutatóval" szemléltették. Akadtak is bőven duplázni vágyók, a két porhintő pedig bűvészi ügyességgel rendre kicserélte a valódi pénzt hamisra, igaz, kétszer annyira, és jó porosakra.

A duó végül egy szállodában bukott le, miután kuncsaftjai között akadt egy civilbe öltözött rendőr.

Minderről az emírségek belügyminisztériuma számolt be. Arra nem tért ki, hogy hány embert csaptak be és hogy mennyi pénzzel. A varázspor receptjére azonban igen: lisztből és mosóporból állt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×