eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb erőszak a koppenhágai melegfesztiválon

Gyűlöletbűntett címén emeltek vádat Dániában egy 31 éves férfi ellen, aki petárdákat hajított melegek közé egy nemzetközi sporteseményen a koppenhágai Oesterbro stadionban. A szerdai támadásban egy amerikai atléta könnyebben megsérült.

Ez volt a második erőszakcselekmény a Koppenhágában ezekben a napokban zajló sport- és kulturális melegfesztivál, a World OutGames résztvevői ellen: a megnyitó napján három külföldit vert össze két helybéli fiatalember az utcán.

Õket is gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják, ami azt jelenti, hogy súlyosbító körülményként veszik figyelembe az áldozatok identitása iránt táplált gyűlöletet, mint indítékot.

A szombati támadás elkövetőit mindaddig őrizetben tartja a koppenhágai rendőrség, amíg véget nem ér - augusztus 2-án, vasárnap - a homoszexuálisok sport- és kulturális világfesztiválja, az OutGames, amelyet 2006 óta rendeznek meg változó helyszínen.

A szervezők szerint a dán rendőrség példamutatóan jár el a melegeket ért támadások ügyében.

Húsz éve a világon elsőként éppen Dániában legalizálták az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×