eur:
394.29
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hasnyálmirigyrákja van az elnöknek

Hasnyálmirigyrákja van Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőnek - közölte az YTN szöuli televízió kínai és dél-koreai hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Kim Dzsong Il a minap nyilvánosan megjelent apja, Kim Ir Szen halálának 15 éves évfordulóján rendezett megemlékezésen, és feltűnően sovány volt. A hirtelen súlyvesztés a hasnyálmirigyrák leggyakrabban mutatkozó tünete. A daganatos betegség nehezen kezelhető, s az egyik legveszélyesebb rákfajtának számít.

A 67 éves észak-koreai vezető egészségi állapotáról az elmúlt hónapokban számos híresztelés látott napvilágot. Az amerikai és a dél-koreai hírszerzés szerint Kim Dzsong Il tavaly augusztusban szélütést kapott, egyes testrészei lebénultak.

Egy dél-koreai lap a múlt hónapban jelentette, hogy a "kedves vezető" egészségi állapota romlik, ezért fel kell gyorsítani a hatalomátadás folyamatát, amelynek során a legkisebb fiú, Kim Dzsong Un lép a diktátor örökébe. Megfigyelők szerint Phenjan közelmúltbeli föld alatti atomrobbantása, illetve rakétakísérletei a közelgő hatalomátvétellel hozhatóak összefüggésbe.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×