eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egy hét alatt 10 ezer utórezgést észleltek Olaszországban

Egy hét alatt mintegy 10 ezer utórezgést észleltek Olaszországban az április 6-i pusztító földrengés után, közülük ezernek az erőssége meghaladta a Richter-skála szerinti 2,5-es fokozatot - közölte hétfőn az Olasz Geofizikai és Vulkanológiai Intézet igazgatója, Enzo Boschi.

"Valamennyi utórengést a Közép-Olaszországban aktívvá vált szeizmikus övezetben észleltük" az egy héttel ezelőtti 5,8-es erősségű pusztító földmozgás után - mondta Enzo Boschi.

A 10 ezer utórezgés többségét csak a műszerek érzékelték, miután egyes fokozatnál gyengébbek voltak - tette hozzá az igazgató.

"Mintegy 60 órája nem észleltünk hármas erősségűnél nagyobb rezgéseket, de ez nem jelenti azt, hogy több ilyen már nem lesz. Statisztikailag nem zárhatjuk ki, sőt valószínűnek tartjuk a kissé erősebb mozgásokat" - tette hozzá az olasz intézet vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×