eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Halálos áldozata is van a G20-csúcs elleni tüntetéseknek

Egy ember meghalt a londoni G20-csúcsot kísérő erőszakos tüntetések idején - közölte a brit rendőrség. Egy férfi összeesett a Bank of England (a brit jegybank) épülete közelében, ahol tüntetők este többször is összetűztek a karhatalommal.

A biztonságiak a rendőrkordon mögé vitték az eszméletlen férfit, s megpróbálták újraéleszteni. Mentők ezután egy közeli kórházba szállították, ahol megállapították halálát.

Rendőrségi források szerint a férfi halálát valószínűleg egészségi problémák okozták, de erre csak a boncolás után derül fény.

A rendőrség közölte, hogy azért kellett a rendőrkordon mögé vinni a férfit, mert a tüntetők palackokkal dobálták a biztonságiakat. Operatőrök viszont arról számoltak be, hogy látták, amint tüntetők futnak el a földön fekvő férfi mellett, akinek közelében rendőrök voltak.

A londoni G20-csúcsot több ezres, időnként erőszakba csapó tüntetés is előzte meg a londoni Cityben. A brit jegybank épületénél a tüntetők este többször is összetűztek a karhatalommal, és sokan megsérültek. Legfrissebb hírek szerint a rendőrség 32 tüntetőt őrizetbe vett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×