eur:
389.01
usd:
361.33
bux:
68695.88
2024. május 7. kedd Gizella

Vonatszerencsétlenség Tanzániában

Legalább tizenöten vesztették életüket egy vonatszerencsétlenségben vasárnap Tanzánia középső részén, Dodoma városánál.

A helyi hatóságok közlése szerint déltájban egy tehervonat ütközött össze egy személyvonattal, amelynek vagonjai egymásra torlódtak és összeroncsolódtak.

A halálos áldozatok száma legalább 15, de még mindig tart a mentés, daruk segítségével emelik le a megrongálódott vagonokat, s minden jel szerint a roncsok között még további holttesteket találnak.

Az ütközés oka egyelőre nem ismeretes, a vasútvonalon szünetel a közlekedés a mentés és a vizsgálat idejére.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×