eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mégsem Ratko Mladicot fogták el Kenyában

A B92 belgrádi rádió internetes honlapja szerint nem Ratko Mladicot és nem is Goran Hadzic egykori horvátországi szerb vezetőt fogták el a kenyai rendőrök egy luxusüdülőhelyen. A hatóság elküldte férfi ujjlenyomatait az Interpolnak - adta hírül az AP.

Õrizetbe vettek Kenyában egy férfit, akit a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűncselekmények elkövetése miatt köröznek - közölték pénteken nyugati hírügynökségek helyi rendőrségi források alapján.

A B92 belgrádi rádió internetes honlapján azt közölte, hogy a letartóztatott férfi nem Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok, s nem is a másik hágai szökevény, Goran Hadzic egykori horvátországi szerb vezető, hanem egy olyan személy, aki gyaníthatóan a Nemzetközi Törvényszéken folyó vizsgálattal hozható összefüggésbe.

A férfi a volt Jugoszláviából származik, német állampolgár és 12 éve él Kenyában - tudta meg a B92.

A Javno című horvát internetes portál azt is tudni véli, hogy a rab azonos a zágrábi születésű Igor Mejanski. A 63 éves férfi, aki azonban nem is járt Horvátországban a háború idején.

A férfi, akit civil ruhás rendőrök csütörtökön vettek őrizetbe, vízisport-vállalkozást vezet egy luxushotelben.

A 67 éves Mladicot népirtással, háborús és emberiesség ellenes bűnökkel vádolják. A gyanú szerint ő tervelte ki az 1995-ös szrebrenyicai mészárlást, amelynek során a szerb erők 8 ezer muzulmánt gyilkoltak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×