eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Az élre drogozták magukat a brit fiatalok

A kábítószer-fogyasztás mértéke Nagy-Britanniában olyan nagy, mint sehol máshol a kontinensen - derül ki egy európai jelentésből.

Európában a brit fiatalok fogyasztják a legtöbb kokaint, ecstasyt és amfetamint - derül ki az Európai Unió lisszaboni székhelyű kábítószer-ellenes központjának jelentéséből. A dokumentum szerint a kokainfogyasztás mértéke a legriasztóbb a szigetországban: közel 200 ezer tinédzser (minden huszadik 15 és 16 éves) kokainozik - csak az Egyesült Államok fiataljai tudják túlszárnyalni brit társaik "teljesítményét".

A riport szerint az uniós nagyhatalmak közül Nagy-Britanniában a legmagasabb a droghalálozások száma - csak négy kisebb népességű országban, Luxembourgban, Észtországban, Norvégiában és Dániában halnak meg többen kábítószer miatt.

A kokainfogyasztásban a brit fiataloknak sikerült megelőzniük a spanyolokat, akik a Dél-Amerikából érkező drogutánpótlás miatt sokáig vezették a listát.

Jó hír a briteknek azonban, hogy a kannabiszfogyasztás csökken a szigetországban, és az európai rangsorban Dánia és Franciaország mögé lecsúsztak a harmadik helyre, pedig a kilencvenes évek közepén a britek még a legnagyobb füvezőknek számítottak.

"A jelentés megerősítette, hogy Nagy-Britannia Európa drogfellegvára" - kommentálta az adatokat Dominic Grieve, a Konzervatív Párt árnyék-belügyminisztere, aki szerint a Munkáspárt vezette kormány nem veszi tudomásul a probléma súlyosságát és cserbenhagyta a fiatal generációt a kaotikus, zavaros, tétova és túl derűlátó drogpolitikájával.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×