eur:
400.27
usd:
366.86
bux:
74729.51
2024. október 15. kedd Teréz

25-en élhették túl a kirgizisztáni repülőgép-szerencsétlenséget

Felszállás közben szerencsétlenül járt egy utasszállító repülőgép vasárnap a kirgiz főváros, Biskek térségében. A kirgiz egészségügyi minisztérium szóvivője 87 halálos áldozatról beszélt. A különféle kirgiz hatóságok első közlései azonban több ponton eltérnek egymástól.

A fedélzeten lévő 90 ember közül huszonöt élte túl az Itek-Air kirgiz magántársaság Boeing 737-es utasszállító repülőgépének szerencsétlenségét - mondta Kamcsibek Tasijev, a rendkívüli helyzetek minisztere.

A kirgiz légiközlekedési hatóság sajtóosztályának egy illetékese 34 túlélőről beszélt az AFP francia hírügynökségnek, és tudomása szerint a személyzetet is beleszámítva 123-an voltak a fedélzeten.

A gép kevéssel a levegőbe emelkedés után visszazuhant. Egyes jelentések szerint még a Manasz nemzetközi repülőtér területére, más jelentések szerint néhány kilométernyire a légikikötőtől.

A biskeki repülőtér egy névtelenül nyilatkozó illetékese szerint a legénység műszaki problémát jelzett tíz percnyi repülési idő után, és közölte, hogy a járat visszatér a repülőtérre. A iráni Oszman légitársaság által bérelt, kirgiz tulajdonban lévő Boeing 737-es Iránba indult. Egyes jelentések szerint Meshed, mások szerint Teherán volt az úti célja.

Címlapról ajánljuk
Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságos helyre kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.

Palócz Éva: a kereskedelmi háborúnak soha nincsenek győztesei

Ha lesz megállapodás Kína és az EU között, az európai gépjárműipar elég nagy gondban van hosszú távon is – mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a növekedésről, az infláció és az amerikai elnökválasztás kockázatairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×