eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sólyom: Magyarország nagyobb szerepet vállalna Közel-Keleten

Magyarország szeretne láthatóbb szerepet vállalni a közel-keleti tárgyalások légkörének javításában, még ha nem kulcsszereplő is a térségben - mondta a köztársasági elnök, miután Jeruzsálemben Cipi Livni izraeli külügyminiszterrel tárgyalt.

Sólyom László úgy vélte: a megbeszélések légkörének javításához a többi között szükség lenne a demokráciát támogató projektek kidolgozására. Az államfő az egyeztetés előtt Jeruzsálem Óvárosával ismerkedett.

Sólyom László felkereste a Siratófalat, a Szent sír templomot a Via Dolorosán, emellett ellátogatott a volt Osztrák-magyar zarándokházba is.

A köztársasági elnök szerdán a ciszjordániai Rámalláhba utazik, ahol Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, majd Szalám Fajjád kormányfővel folytat megbeszélést. Szintén szerdán találkozik Ehud Olmert izraeli miniszterelnökkel.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×