eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Így buliztak világszerte - nézze meg Ön is!

A világ legtöbb pontján koncertekkel, tűzijátékokkal köszöntötték az emberek a 2008-as évet. Sydneyben például egymillióan nézték meg a tűzijátékot, és még az iraki Bagdadban is nyilvános rendezvényekkel ünnepeltek. Pokolgép robbant viszont az egyik thaiföldi üdülőhelyen.

Az ausztráliai Sydneyben egymilliónyian nézték meg a tűzijátékot, Kínában, Pekingben az olimpia szervezői rendeztek zenés-táncos ünnepséget.

Bagdadban először ünnepelték meg nyilvános rendezvényekkel az újévet Irak 2003. márciusi amerikai megszállása óta és viszonylagos nyugalomban telt az óév utolsó napja.

Thaiföld egyik üdülőhelyén, Szungaj Kolokban ugyanakkor pokolgépeket robbantottak feltételezett muzulmán lázadók, és megsebesítettek 27 szilveszterező turistát.

Az európai államok fővárosaiban százezrek köszöntötték az újévet. Londonban a magas szintű terrorkészültség miatt 3500 rendőr felügyelte a londoni ünneplést, de csak néhány ittas rendbontó miatt kellett közbelépniük.

A belga fővárosban, Brüsszelben terrorveszély miatt törölték a hagyományos brüsszeli szilveszteri tűzijátékot.

Moszkvában több mint ötvenezer ember gyűlt össze a Vörös téri koncert és tűzijáték megtekintésére.

<

Így szilvesztereztek világszerte: Szöul (fotó: BBC - Caring Gibner) (képgaléria)

A New York-i Times Square-en századszor ereszkedett alá az égből az újév beköszöntét jelző kristálygömb, amit több mint egymillió ember nézett meg a helyszínen. Egy tonna konfetti hullott rájuk.

A kubai televízióban szilveszter este felolvasták Fidel Castrónak, a szigetország betegség miatt visszavonult vezetőjének az újévi üdvözletét.

A brazíliai Rio de Janeiróban mintegy kétmillió ember nézte meg a tűzijátékot a híres tengerparti részen, a Copacabanán.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×