eur:
394.77
usd:
370.38
bux:
65321.98
2024. április 19. péntek Emma

Felrobbant egy gázvezeték Oroszországban

Felrobbant egy gázvezeték Oroszország északnyugati részén, Szentpétervár közelében csütörtök hajnalban nem sokkal éjfél után. Azt egyelőre nem tudni, hogy a vezetéken exportra szánt gáz áramlott-e, a Gazprom orosz gázipari vállalat helyi szervezetének illetékesei azonban leszögezték: a baleset nincs hatással a külföldi fogyasztókra.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának a szentpétervári képviselője pedig kizárta annak a lehetőségét, hogy a gázvezetéket terrorcselekmény érte volna.

A robbanásban nem sérült meg senki, de hatalmas tűz ütött ki, és mintegy négy méter mély, 50 méter széles kráter keletkezett a helyszínen.

A lángok kéthektárnyi területet felperzseltek, de hivatalos közlés szerint nem volt szükség a környékbeli lakosok kitelepítésére. A tűzoltók két óra alatt eloltották a tüzet. Tizenhat emelet magasra csaptak a lángok egy szemtanú elbeszélése szerint.

A nyolcvan centiméter átmérőjű, rossz műszaki állapotban lévő gázvezeték - amelyen az utóbbi napokban javításokat végeztek - állítólag nagy terhelési feszültség alatt volt és eltörött, ez okozhatta a robbanást.

A lakossági gázellátásban nem okozott zavart a baleset.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×