eur:
368.30
usd:
344.53
bux:
48193.83
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Feloldották a cunamiriadót Indonéziában

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 6,6-es fokozatú földrengés rázta meg csütörtökön az indonéziai Maluku-szigeteket, a földmozgás után szökőárriadót rendeltek el, amelyet rövidesen feloldottak.

Amerikai mérések szerint a rengés 7,4-es erősségű volt.

A Maluku szigetcsoport a délkelet-ázsiai ország északkeleti részén terül el, Új-Guineától nyugatra.

A földmozgás epicentruma a Maluku-tengerben volt, több mint kétszáz kilométerre északra Észak-Maluku tartomány székhelyétől, Ternatetól, 33 kilométer mélyen a tengerszint alatt.

Károkról egyelőre nem érkeztek jelentések. Ternateban pánik tört ki - mondta el egy helyi lakos.

A csendes-óceáni "Tűzgyűrűn" elhelyezkedő, több ezer szigetből álló Indonéziában gyakoriak a fölmozgások és vulkánkitörések.

Egy földrengés és az azt követő hatalmas szökőár 2004. december 26-án több mint 130 ezer ember életét oltotta ki Indonézia Aceh tartományában.

Címlapról ajánljuk
Gátrobbantás - Nem véletlen, hogy erre most került sor

Gátrobbantás - "Nem véletlen, hogy erre most került sor"

Ukrajna szerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátját a Dnyeper folyón. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is orosz érdek húzódhat meg az esemény mögött.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Új impulzusra várnak a befektetők, bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Új impulzusra várnak a befektetők, bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×